Hoeksteen VZW Hoeksteen is een vzw voor daklozen die het hele jaar door onderdak en dagopvang biedt met douches, dutjes en sociale ondersteuning.

DE WERKELIJHEID VAN DE DAKLOOSHEID

HET AANTAL DAKLOZEN STIJGT CONTINU

De bezetting in 2019 bedroeg in totaal 17.516 overnachtingen, wat overeenkomt met onze maximale capaciteit die wel al jaren bereiken. We zijn dus volgeboekt.

Elke nacht moeten we echter tot 100 personen of meer weigeren ! In 2015 moesten we 4.901 mensen weigeren wegens ruimtegebrek en sindsdien is dit aantal blijven stijgen. 7.965 mensen werden in 2019 geweigerd wegens ruimtegebrek.

17,516

Mensen hielpen

17,516

Mensen werden 's nachts gehost in 2019

5,654,240

Maaltijden zijn al gegeven

WE HEBBEN JE HULP NODIG

Alstublieft, kies

het bedrag van uw donatie

Donaties vanaf 40€ zijn fiscaal aftrekbaar

Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Billing Details

Donation Total: 10,00€

Wat we aanbieden

Omdat eten niet de enige basis behoefte is

Mogelijkheid om te douchen

Veilige opslag

Sociale zorg en diensten

Een plek om te slapen

Over ons

Vzw Hoeksteen is ontstaan in een specifieke context. In de jaren 80 had de armoede immers een zodanige omvang genomen dat de bestaande voorzieningen onvoldoende een antwoord konden bieden op de problematiek.

Op 7 november 2002 keurde de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) de ordonnantie betreffende de centra en diensten voor bijstand aan personen goed.

Op 30 jaar tijd is Hoeksteen sterk veranderd. Lange tijd waren we enkel een nachtopvang. Vandaag worden ook overdag douches en siësta’s voorzien en worden ’s avonds maaltijden klaargemaakt.

Downloaden onze laatste activiteitenverslag (PDF)

Ons dienstenaanbod

Hij zal erover waken dat ieder die bij ons komt slapen een proper bed vindt voorzien van een deken, dat er Wc-papier is in de toiletten, zeep bij de lavabo’s enz.

We zorgen er ook voor dat elke gastheer ‘s avonds een warme maaltijd heeft, zodat ze niet op een lege maag gaan slapen.

Sinds maart 2012 kunnen daklozen overdag een dutje doen en douchen. Daarnaast zijn er één keer per maand ook pedicures aanwezig.

Enkele donateurs

cocom
UFB logo
logo4languages
images
Région-Bxl-Capitale
LCI emblem_2C_287+7406